Herman Goorhuis

De e-mail die op 26 augustus 2021 door Herman Goorhuis aan ons is gestuurd.

Hoop dat jullie allemaal een leuke avond gaan hebben maar wel zonder mij.

Voor mij is het niet zo dat ik er op zit te wachten na zo lange tijd, ik heb een fijn leven met veel lieve vrienden familie en kennissen.

Na de MAVO ging ik naar de middelbare tuinbouwschool in Aalsmeer wat een leerzame en zeker leuke tijd was, voor het eerst op kamers en zo.

Na 3 jaar opleiding was er een vacature bij de Haagse zaak: Alpina van Houweninge en IJsselstijn, bloemist sinds 1891, chique hoor, heb me daar zeer gewaardeerd gevoeld en zoveel bekende mensen ontmoet.

Na een paar jaar nam ik het besluit om in het klooster te treden en zo vertrok ik naar St. Wandrille een eeuwenoud klooster in Frankrijk, mijn tijdelijke Professie gedaan, maar toch na 3 jaar terug in de bloemen.
In den Haag vroegen ze of ik weer bij hen kwam werken, Alpina dus, daar weer aan de slag gegaan. Bijna alle leden van de koninklijke familie als klant en ontmoet, ondertussen was ik het aanspreekpunt voor de zaak, voor de ene Herman, de ander zei Mijnheer Herman en ook Mijnheer Goorhuis.
Qua werk de mooiste dingen gemaakt, staatsbezoeken en elk jaar maakte Herman voor H M de koningin, de 4 mei krans op de Dam in Amsterdam, ook de 3 staats begrafenissen gedaan voor Claus, Bernhard en Juliana.
Met geweldige anekdotes, bijvoorbeeld met Juliana, het was gebruikelijk dat de Familie krans voor de kist stond.
Erg groot en mooi die ik dan plaatste met een Adjudant van H.M.
Op het moment dat ik de linten vast spelde zag ik iemand naast me knielen en ja hoor .....Beatrix.
Kan ik iets doen zegt ze tegen mij en ik antwoord dat het bijna klaar is en we staan samen op en geven gezamenlijk een groet aan Juliana.

Zo waren er vaak hele mooie momenten, zo ook in 2008 toen ik werd uitgenodigd voor een bezichtiging met mijn familie en aantal vrienden, voor een bezoek aan het Koninklijk Huisarchief en aansluitend een drankje op de kamer van de Grootmeester, de uitnodiging gold als waardering voor alles wat ik "voor Haar en Haar Familie" had gedaan.
Toespraak van de Grootmeester en ja hoor....het grote woord kwam eruit....Het heeft Hare Majesteit behaagt....
Een koninklijk en persoonlijk lintje van Beatrix. Het Erekruis in de Huisorde van Oranje.

Maar er komt een tijd van pensioen dat weten jullie allemaal, dat viel erg zwaar voor mij, in die tijd verzorgde ik op het kerkhof al een aantal graven o.a. voor de familie Vroom, V&D en familie Brenninkmeyer C&A, intussen zij dat er 12 geworden, veel dankbaar werk want zijn allemaal grote familie graven, zo van 10 bij 4 meter, beplanten onderhoud water geven bij droogte.
In 2017 kreeg ik prostaat kanker wat wel even schrikken was met het gevolg wekenlange bestralingen, tja daar voel je niets van maar wel met vervelende onderzoeken en hormoon injecties, erg naar en een lastige tijd van kwaaltjes, enorme huilbuien en veel vermoeidheid, moe moe en nog eens moe. Nu gaat het goed en ben ik nog altijd onder controle.
Ben ook nog vrijwilliger voor aantal uren op het Mauritshuis, een prachtig museum en bezoek waard!!
Het is alweer 3 jaar gelden dat Bloemenzaak Äbout Flowers ook in den Haag vroeg of ik het team wilde versterken, op 0 uren basis, nou ja het zijn meestal boven de 60 uur, wel €€€€.
Wel leuk de extra centen boven op AOW en pensioen, koop je eens wat anders, bijvoorbeeld een mooi Cartier horloge.
Nou een heel verhaal met van alles en nog wat maar dan weten jullie toch een beetje hoe het hier gaat, verder gewoon happy single!!!
Een hartelijke groet voor allen en wie weet keer in den Haag tot ziens,

Herman Goorhuis.

Herman Goorhuis stuurde ons op 23 maart 2019
de onderstaande foto.

Op 1 april 2019 werd hij 67 jaar jong.